Cine e? De ce se implică? Care sunt interesele lui?

0
Impresii

Aud zilnic aceste întrebări de la oameni în general, prin față sau prin spate. Astfel că am decis să vă răspund atât cât pot eu de bine, pentru a înțelege mai bine. Toate acestea au venit pentru că am ieșit în față, pentru că am decis să nu mai stau în umbră, să ies din mulțime și să spun ceea ce cred, să visez la un viitor mai bun, atât pentru mine cât și pentru cei din jur.

Cine e? E o întrebare extrem de complicată pentru că implică un răspuns destul de lung….

În primul rând sunt OM, din toate punctele de vedere pentru unii, pentru alții mai puțin, fiecare cum consideră. Născut în 1991 la Tulcea, provenit dintr-o familie, medie-modestă, ce cunoaște și cum e să ai și cum e să nu ai, ce a dorit mereu să urce, să iasă în față, iar educatoarele și profesorii mei pot confirma acest aspect, am avut mereu rolurile principale în serbările școlare și am ieșit în față, recitând, cântând, jucându-mi rolurile.

Am fost un elev mediocru în ceea ce privește cartea, niciodată nu am fost genul tocilar, dar mereu am învățat cât să-mi fie suficient. Am terminat ciclul gimnazial în 2007 la Școala Generală nr 10 ”Alexandru Ciucurencu”, am urmat cursurile Liceului Pedagogic Tulcea, secția Matematică-Informatică. Istoria nu a fost punctul meu forte și mereu nu am înțeles la ce folosește, lucru pe care l-am înțeles mai târziu. Am fost student al Universității Ovidius, Facultatea de Inginerie, Mecanică, Industrială și Maritimă, specialitatea Ingineria Sudării, dar în anul III am înghețat anul pentru că nu mă regăseam atât în materii cât și în ceea ce voia să însemne meseria de Inginer in Sudură. Am fost un visator, un ludic, mi-au plăcut mereu cifrele și am ales să caut o altă nișă care mă caracteriza. O parte a timpului mi l-am petrecut prin bănci, fiind agent de vânzări la Raiffeiesn, după care am lucrat în arhiva BCR Tulcea pentru o perioadă, ca mai apoi să fiu consultant asigurări de viață la NN.

2014 a fost anul decisiv pentru mine, atunci când am hotărât că am o înclinație spre turism. Povestea pe larg o găsiți aici. În tot acest timp am învățat voluntar, autodidact tot ceea ce înseamnă turismul, de la sustenabilitate, strategii, marketing, ecoturism și multe altele. Am înființat APDLT, un ONG care promovează destinațiile Județului Tulcea și care vine în sprijinul tulcenilor, fie că vorbim de caritate, fie că vorbim de evenimente, fie că vorbim de educație, toate le-am putut integra în misiunea organizației noastre. Considerăm că asta înseamnă DEZVOLTARE LOCALĂ.

În general și pe scurt, muncesc în turism și iubesc ceea ce fac, îmi place muzica și dansul, în special am o slăbiciune pentru ceea ce înseamnă muzica armânească și cea grecească. Poate că de aceea am atât de mulți prieteni artiști, cântăreți.

De ce se implică?

Așa cum vă spuneam, mereu mi-a plăcut să ies în față, dar din 2014 am învățat să ies în față cu un scop, pentru că fiecare dintre noi poate contribui la un trai mai bun. Nu există vedete, există oameni, nu e nimic greșit să ieși și să spui ce gândești, atâta timp cât vrei binele tuturor, și nu doar binele tău. Participând la diverse evenimente pe toată perioada șederii mele în Constanța, am vrut să aduc un suflu nou orașului Tulcea, dar și județului. M-am întors cu 2016 și am încercat să-mi aduc aportul cum am crezut de cuviință, la început stângaci, pentru că sunt o persoană colerică, lucru ce încerc să-l schimb. Am creat un grup ce în prezent e de peste 21000 de membri, încercând să arăt și să educ populația prin exemple, prin explicații sau comentarii acide, a fost un FAIL total și am învățat că e greu să-i mulțumești pe toți. Am fost în staff ul de campanie al candidatului PNL în 2016 din dorința ca parte din proiectele propuse de mine să fie implementate și ca acest oraș să fie dezvoltat, neînregimentat politic(ne membru PNL). Nu erau idei SF, ci erau idei implementate de alții cu un rezultat bun. Așa cum știm cu toții rezultatele nu au fost cele așteptate.

Așadar am continuat să promovez activitățile administrațiilor de interes public, am creat Tulcea Events, dar orgoliile campaniei electorale și-au spus cuvântul. Au aruncat cu noroii, unii care astăzi se află lângă candidați pe listele electorale, mințind cu nerușinare cetățenii despre mine, ei necunoscându-mă nici măcar o oră. Dar așa e în tenis! M-am ridicat, am continuat să cred în visurile mele, să cred că pot schimba ceva. Am promovat destinația noastră așa cum am știut, cum m-am priceput și cum am putut, fără un leu. Participarea la târgurile de turism și-a spus cuvântul, și iată astăzi având un business în domeniul turismului îmi e foarte ușor să comunic și să îmi găsesc partenerii potriviți pentru a crea vacanțe pentru clienții mei, în care ei să fie în siguranță, să se simtă relaxați și fără griji în vacanța lor. Sunt mândru de realizările mele și voi continua să muncesc pentru ca tot ceea ce mi-am propus să devină realitate.

Mă implic pentru că îmi pasă de ceea ce se întâmplă în jurul meu, nu doar de mine, cei ce mă cunosc știu că de multe ori mă las pe locuri secunde pentru a-i ajuta pe alții. Lucru pe care încerc să-l mai schimb și să-mi acord și mie un prim loc înaintea celorlalți. Am făcut parte din USR Tulcea pentru 2 săptămâni ca membru, pentru că am văzut în campania ”Fără Penali” dorința oamenilor de schimbare, de evoluție, de rezultate. După ce mi-am dat demisia am continuat să-mi susțin ideile pe turism și am lucrat împreună cu alți colegi la propuneri legislative care să îmbunătățească activitatea agenților economici, care să sprijine buna desfășurare a promovării destinației.

Care sunt interesele lui?

Da, ne-am obișnuit ca toți din jurul nostru să aibă un interes, de 30 de ani fiecare dintre cei ce ies în față și-au dorit să iasă doar pentru ei, e adevărat, aș fi ipocrit să spun că nu am ieșit pentru mine, doar că interesul meu e unul colectiv, dezvoltarea județului, a destinației turistice în care lucrăm, locuim, ar trebui să fie interesul fiecăruia dintre noi. Consider că dacă ne dorim ca ceva să se schimbe , trebuie să ne implicăm fiecare dintre ei. Și vă voi da câteva exemple:

  • Îți dorești un oraș curat? – Ridică gunoaiele de pe stradă, atragei atenția celui care aruncă gunoaie pe jos, aruncă gunoiul la coș
  • Îți dorești un oraș turistic? – Comportă-te ca atare, nu judeca pe cel de culoare, nu te uita urât la ei, fii politicos, explică-i ce are nevoie, fii tu ghidul lui prin oraș, recomandă-i o locație pe care o placi
  • Îți dorești să fii respectat și ascultat de autorități? – În primul rând acordă-le respect, toți avem momente când ne curg din gură cuvinte jignitoare, dar să nu uităm că toți sunt oameni, învață să ceri, vezi fiecare instituție și om cu ce se ocupă, unde poți găsi răspunsurile, cine e cel responsabil să-ți ofere explicațiile necesare, învață să faci adrese scrise și înregistrează-le la registratură.
  • Îți dorești un oraș nepoluant sau mai puțin poluant? – Când ai mers ultima dată pe jos până la magazinul din colț? Când ai luat ultima dată mijlocul de transport în comun? De ce nu îți folosești mașina decât pentru a pleca din județ?

Sunt câteva exemple de bun augur pentru a începe schimbarea, schimbarea începe cu tine.

Am avut un singur interes, un trai mai bun pentru toți, îmi doresc să rămân în acest oraș, nu să plec, deși e o posibilitate dacă lucrurile nu încep să se schimbe. Nu vreau un oraș mort și îngropat, vreau un oraș viu, un oraș turistic așa cum ar trebuie să fie, verde, plin de turiști în orice perioadă a anului pentru că se poate, un oraș de care fiecare dintre noi să fim mândri. Cam acestea sunt interesele lui… interesele pe care fiecare dintre noi ni le-am pus în gând, dar singura diferență că eu am ieșit în față, luând și pumni și îmbrățișări, pentru că nu i poți mulțumi pe toți. Trăim într-o junglă, doar că mie nu-mi e frică decât de Dumnezeu. Am sacrificat multe, am refuzat propuneri care mă duceau tot mai sus, dar am ales să fiu eu, UN OM.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X