CORINA MARTIN la 53 de ani își anunță candidatura la PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CONSTANȚA

0
Impresii

După 30 de ani de activitate privată, după 15 ani de condus cele mai importante organizații profesionale din turismul românesc, astăzi când împlinește frumoasa vârstă de 53 de ani, Corina Martin își anunță oficial intrarea în politică și candidatura pentru funcția de PRIMAR AL MUNICIPIULUI CONSTANȚA.

Corina Martin omul care a promovat destinațiile de vacanță cât și România atât intern cât și internațional alături de colegii din turism, astăzi după 30 de ani de muncă în care a demonstrat ce poate să facă în turismul românesc, contestată de unii, iubită de alții, începe un nou drum de această dată în politică. A fost în slujba turismului românesc 15 ani, pentru turism oricând, cu oricine în dialog și niciodată nu a spus NU atunci când a venit vorba de misiunea ei TURISMUL.

Născută în 15.07.1967 la Constanța, Corina Martin a învățat la Colegiul Național ”Mircea Cel Bătrân” din orașul natal, după care și-a continuat studiile la Academia de Studii Economice din București. Experiența ei profesională începe de la Hotel Afrodita unde face practică și continuă cu Nouvelles Frontieres-Simpaturism SA unde îi devine mentor chiar șeful ei regretatul Cornel Găină.

În perioada 2005 -2009 conducea ca președinte regional ANAT Sud-Est agențiile de turism din zonă. Între timp înființează la Constanța modelul de parteneriat public privat ”Asociația Litoral”, unde reunește la aceeași masă administrațiile locale și operatorii economici punând bazele unei strategii de promovare și atragerea de evenimente. Un pic mai târziu aduce județul Tulcea în asociație și așa își schimbă denumirea în Asociația De Promovare și Dezvoltare a Turismului ”Litoral -Delta Dunării”. În 2009 până în 2013 este aleasă ca președinte al ANAT România, unde alături cu ANPC dezvoltă programul O 9 Atitudine și sprijină agențiile de turism din România. Tot în această perioadă pune bazele unei federații ce unește sub numele de ”Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România” mai multe destinații din țară. FAPT, așa cum este denumită pe scurt federația, a demonstrat că e pusă pe FAPTE, iar Corina Martin nu a stat cu mâinile în sân și a acționat alături de colegii săi, FAPT demonstrat prin atragerea zborurilor interne și internaționale pe Aeroportul Internațional ”Mihail Kogălniceanu” Constanța pe care le avem și astăzi.

Într-o lume a bărbaților, Corina Martin face față cu brio și reușește să cucerească cele mai înalte funcții. Timp de 10 ani promovează litoralul și Delta Dunării în toate târgurile de turism naționale și internaționale. Coordonează activitatea de promovare a destinațiilor Litoral și Delta Dunării prin campanii puternice de promovare a regiunii Dobrogea turistică, în mass-media locală și națională. Știe că o destinație turistică are nevoie de evenimente și timp de 10 ani organizează și devine co –organizator de evenimente de promovare precum ”Constanța Air Show – Thunder over the Black Sea”, ”Festivalul Antic Tomis” 5 ediții de poveste pentru constănțeni și turiști, ea însăși devenind pentru câteva zile Regina Tomiris și readuce istoria în prezent. Co organizator al Raliului Deltei, 5 ediții a Târgului de Turism Bursa Litoral – Delta Dunării, deschideri oficiale a sezonului Estival pe litoral, Mega-infotripul Litoral 2012 și 2013, sunt doar câteva din realizările sale în ALDD. Mai mult decât atât, în palmaresul ALDD coordonat de Corina Martin se numără realizari precum aducerea celor mai mari companii aeriene la Constanta și readucere TUI în România. Implementarea Taxei de Promovare la nivelul stațiunii Mamaia – devine model ce va fi preluat la nivelul Asociațiilor de Promovare a Turismului din țară. Timp de 10 ani cât a condus ALDD calendarul de evenimente înflorea de la an la an, cu evenimente și mai mari și mai grandioase.

Pentru toate cele relatate mai sus Corina Martin nu a avut salariu, a fost VOLUNTAR, pentru România și pentru Constanța. În toată această perioadă de pandemie a avut numeroase aparații în presă și TV. Peste 50 de intervenții în emisiunile televizate dezbătând și sprijinind turismul și operatorii economici. În prezent pe plan profesional deține o agenție de turism cu sediul la Telegondola Mamaia de mai bine de 25 de ani și face mii de turiști fericiți. Tot în agenția sa a introdus primul City Pass pentru turiști, ce aveau acces la muzee și alte obiective, dar și celebrul eveniment ”Seară Dobrogeană” ce unește toate etniile Dobrogene într-un show cu muzică și gastronomie multietnică.

Puțini au avut șansa să cunoască OMUL Corina Martin, puțini știu că nu tot timpul i-a fost ușor, chiar dacă tot timpul în fața camerelor, în social media sau într-un dialog cu cineva avea zâmbetul pe buze și radia speranță și bunădispoziție. Nu de puține ori a fost lovită, dar a crezut în Dumnezeu și s-a ridicat precum un Phoenix. Niciodată nu s-a dat bătută și a luptat pentru turism și pentru tot ceea ce are. Auzim mereu de la ea celebrele sloganuri ” YES, I CAN” , „Nihil sine Deo” ( Nimic fără Dumnezeu), ”LIVE, LAUGH, LOVE”. ( Trăiește, Râzi și Iubește)

Corina Martin a inspirat și inspiră oameni, are darul lăsat de Dumnezeu de a te molipsi, prin vocea sa, prin atitudine și prin energia pozitivă pe care o emană, eu sunt unul dintre ei. E de apreciat puterea pe care o are în a face lucrurile, prin implicarea profundă pe care o are atunci când vrea să facă un lucru și nu se lasă până când nu reușește. A fost și va fi mereu biruitoare asemeni reginei Tomiris, personajul pe care l-a interpretat în cele 5 ediții ale Festivalului Antic Tomis, a reclădit Tomisul Vechi pentru 3 zile în fiecare an și a reușit să atragă extrem de mulți participanți la acest spectacol de istorie.

I se mai spune și ”Duracel” pentru că mereu e plină de energie și mulți ne întrebăm cum de nu obosește, cum de mai poate, pentru că noi pe lângă ea eram epuizați. În ultimii ani a fost ambasador al sportului organizând diverse gale de lupte, campionatul de Bob Skeleton, Mamaia Drift, ș.a. E greu să fii Corina Martin, e greu să sacrifici familie, viață personală și să fii mereu acolo unde ești chemat, unde e musai să fii, pentru că ești om de dialog.

Iubește sportul și practică când timpul îi permite tenisul, a și organizat Cupa Davis la Mamaia. Muzica grecească face parte din sufletul ei, și a reușit să aducă artiști celebri ai Greciei Natasha Teodoriu, Nikos Vertis sunt câteva nume pe care le putem aminti.

Îi doresc mult succes și sunt convins că Municipiul Constanța va deveni un oraș turistic în primul rând și un oraș dezvoltat, cu o a doua economie din țară așa cum era odată. De ce sunt covins? Pentru că a demonstrat mereu că POATE, pentru că nu spune NU provocărilor, pentru că poate în Primăria Constanța să aducă schimbarea, un suflu nou. Fiind om de dialog va pune mereu binele orașului înaintea tuturor intereselor unora sau altora.

Succes Corina Martin în noul drum, din noua viață, presărat cu realizări mărețe și multă lumină!

La mulți ani!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X