De ce e mai bine să rezervi serviciile turistice printr-o agenție de turism?

Primesc deoseori această întrebare sau mă lovesc de acest concept de ”îmi fac eu vacanța cum vreau”. E foarte bine că mulți se descurcă în a-și realiza propriul pachet de vacanță, astfel înțeleg de ce e mai bine să apelezi la un agent de turism sau mai bine spus la o agenție de turism.

”Tu ai prețuri mai mari, știu eu sigur” atât de siguri sunt de ceea ce spun unii dintre ei încât nu verifică să se convingă. Partea care îmi place cel mai mult e când le spui tarifele din agenție. Se schimbă la față și se întreabă ”de ce nu am luat prin tine?”.

De ce e mai ieftin să rezervi o vacanță printr-o agenție de turism?

În primul rând pentru că un agent de turism știe unde să caute, la ce partener să verifice tarifele și caută varianta cea mai potrivită nevoilor tale. Un agent de turism te va întreba detalii despre pachet și nu îți va pune primul pachet care îi apare în brațe. Când faci o solicitare de ofertă unui agent nu îi comunici doar data și destinația, el îți va pune întrebări pentru ca oferta pe care o trimite să fie conform dorințelor tale, astfel câștigați amândoi timp, el nu îți trimite 100 de oferte, iar tu nu pierzi timp să studiezi oferte care nu se potrivesc dorinței tale.

”Tu iei comision normal”, da, agentul de turism/agenția primește comision din pachetul pe care tu îl cumperi, dar tu nu ai cum să iei de la touroperator la acel tarif, deci practic dai fix aceeași bani. Din comisionul pe care îl ia își plătește angajații, taxele la stat, utilitățile și toate cele, iar comisionul ăla nu e mai mare de 8% de multe ori. Tu ai putea plăti facturi cu 100 de lei să zicem pe care îi încasezi? Știu agențiile de turism se îmbogățesc, e doar un mit!

Pandemia a fost cel mai bun exemplu pentru a înțelege de ce să rezervi printr-o agenție de turism. Cât timp ai pierdut să îți reprogramezi cazarea, biletul de avion, câte ore ai pierdut așteptând în telefon să-ți răspundă cineva de la companii pentru a-ți putea salva vacanța? Agentul de turism pierde timp pentru tine, iar tu îți vezi liniștit de treburi. Nu totdeauna agentul poate face și miracole, dar în cazul agenției noastre știm că am făcut tot ce am putut pentru a ne ajuta clienții, cu o rată de 97% a clienților cărora le-am salvat vacanțele. Depindem și noi de parteneri și companii aeriene și facem ce putem pentru a ajuta clienții.

Ți s-a întâmplat vreodată să îți pară rău că nu ai o asigurare a pachetului tău? Când ai ieșit pozitiv sau când ai avut o problemă medicală și nu ți-ai putut recupera măcar o parte seminificată din banii plătiți pe vacanță… în agenția de turism îți poți asigura vacanța printr-o poliță de asigurare.

Ai ajuns la destinație și condițiile de cazare nu sunt așa cum te-ai așteptat, cum ai văzut în poze sau camerele sunt murdare? Ei bine, nu-ți rămâne decât să mergi la hotel și să încerci să îi convingi să îți schimbe camera. Dar cum ar fi să îți suni agentul de turism să rezolve problemele și să poarte el aceste discuții, astfel tu nu te vei mai stresa și să ai șansa să îți facă gratuit un upgrade la cameră sau să ți se schimbe locația, dacă probleme sunt destul de nasoale și plângerile sunt justificate.

„Voi nu aveți acel hotel sau pensiune”… Da, e posibil să nu-l avem, dar știi de ce? Pentru că de multe ori, foarte multe locații nu sunt acreditate, în cazul României multe dintre ele fiind neclasificate de Autoritatea Acreditată. Și pentru că ne dorim siguranța turiștilor noștri cât și a noastră, pentru că legea ne impune să nu lucrăm cu astfel de structuri de primire turistică nu putem oferta acea locație, dar putem să ofertăm ceva similar.

La Johny Touring căutăm cele mai bune tarife și raportul calitate preț este un crez al nostru. Nu trebuie să ne crezi, sună și convinge-te! Suntem de părere că toți merităm o vacanță la prețul corect și ne dăm silința să reușim acest lucru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?