Despre mine

Mă numesc Ionuț Chirică,

Am 25 de ani și sunt student în cadrul Universității ”Ovidius” Constanța (Facultatea de Științe Economice – specializarea Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor și Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă)

În prezent sunt blogger de turism și președintele unei organizații de promovare și dezvoltare a județului Tulcea. De asemenea, colaborez cu o agenție de turism ce are ca scop turismul de incoming pe zona de Deltă. Look and Book Travel este o agenție tânără şi responsabilă care pune accentul atât pe dezvoltare şi performanță, cât și pe satisfacția clienților. De curând am decis să devin ghid de turism pentru Tulcea și Delta Dunării. O altă activitate pe care o desfăşor este cea de a redacta articole pentru publicaţia Revista ”Cuvinte…” – un cocktail inedit de artă, cultură şi stil urban în acelaşi spaţiu media. În acest moment deţin şi funcţia de Vicepreşedinte al Concursului Internaţional de Literatură Cuvinte… Pe viitor, voi aduce acest concurs în Tulcea, stimulând promovarea artiştilor.

La începutul anului 2015 mi-am descoperit pasiunea pentru turism. Atunci, am cunoscut un om care îşi lasă amprenta în acest domeniu. M-a fascinat întreaga sa activitate optimizatoare şi, astfel, am început să privesc turismul şi din altă calitate decât din cea de turist.

În acelaşi an, am configurat start-up-ul primului meu blog de promovare turistică: Delta Litoral Travel. Site-ul are ca scop promovarea Deltei Dunării și a Litoralului Românesc.  După un  info trip, am redescoperit frumusețile României, în special pe cele ale Turismului Balnear, şi am conştientizat importanţa promovării acestui segment.

Apoi, în cursul anului 2016, am fondat Tulcea Events – un site de promovare a evenimentelor de pe raza județului Tulcea. Am realizat importanţa de a informa cetățenii înainte ca lucrurile să se întâmple. Astfel, a luat ființă și grupul de pe facebook ”Tulcea Mea”. Acesta deține, în acest moment, 11,493 de membri și are un scop informativ. Cetăţenii își pot exprima opinia cu privire la ceea ce se petrece în cadrul județului Tulcea. Sugestiile și reclamațiile fac și ele parte din obiectivul grupului.

Toate aceste acţiuni sunt realizate în sistem de voluntariat. Deşi este privit din diferite unghiuri, voluntariatul rămâne un sistem integral de dezvoltare şi conştientizare.

Am debutat ca voluntar în Liga Studenților din Petroșani. După o perioadă mai lungă de timp, am decis să mă implic în altă organizație: Asociația Tomis Antidrog Constanța.

Prima mea acțiune de voluntariat în orașul natal a avut loc în iarna anului trecut. În luna decembrie, cu sprijinul partenerilor și sponsorilor, am reușit să realizez o campanie umanitară și un spectacol umanitar. Spectacolul a adus pe scena Teatrului Jean Bart 10 artiști consacraţi. Prin prisma acestor acţiuni, 130 de copii au primit cadouri de Crăciun.

Îmi place să călătoresc şi îmi doresc să mă aflu mai des în ipostaza de turist. Călătorind descoperi lucruri noi, oameni noi, culturi noi. Sunt un iubitor de tradiții populare, dar și de muzică greceasă și armânească. Nu știu de unde vin toate aceste empatizări, dar le îndrăgesc.

Un alt hobby este fotografia. Îmi place să surprind lumea prin ochii obiectivului. Să imortalizez fiecare clipă. Din punctul meu de vedere, călătoria și fotografia sunt în strânsă armonie.

Vă aștept să descoperim împreună lumea și să discutăm despre tot ceea ce ne place!

WELCOME TO MY WORLD!