0
Impresii

„Prietenii sunt familia pe care ți-o alegi”

Jess C. Scott

Mi-a luat 28 de ani să înțeleg ce e prietenia. Prietenia adevărată. Știam cum să fiu un bun prieten, dar s-a întâmplat să aflu cum e să fii și luat de fraier…

Ani la rând am dat tot ce am avut, material sau sentimental. M-am lăsat pe mine pe locuri secunde pentru prietenii mei. Am răspuns tuturor prompt și fără ezitare.

Pe toți i-am tratat cu respect, le-am fost loial și am fost alături de ei și în momente bune și în cele mai puțin bune… La greu, în cumpene…

Poate că pentru unii nu am fost prietenul perfect, poate că nu am fost cel care să-i ajute financiar, dar cu o vorbă bună din suflet și cu un sfat mereu i-am ajutat.

De multe ori sunt cel mai bun ascultător și caut să spun o vorbă bună sau să te trezesc la realitate dacă te-ai rătăcit, și sunteți câțiva pe care zic eu v-am adus cu picioarele pe pământ.

Nu degeaba am fost voluntar în diverse proiecte, pentru că îmi place să ajut. Contrat crezurilor altora…

„Prietenii care contează sunt cei pe care îi suni la 4 dimineața și răspund”

Marlene Dietrich

Da, pot spune că sunt tipul ăla de prieten ce îți răspunde la telefon indiferent când suni, iar dacă nu pot, revin imediat cu un telefon.

Pun mare accent pe sinceritate, onestitate și respect. Prietenia, indiferent de orice natură este ea, consider că stă la baza acestor 3 valori fără de care nu poate exista. Și când am spus respect, nu m-am referit la „dumneavoastră”, „domnule”, pronumele acestea de politețe pe care eu le-aș scoate din vorbire. Prefer să mi spui pe nume, iar tot ceea ce spui să fie din suflet și sincer.

Urăsc ipocrizia, minciuna, lingăii(pe care m ai târziu ii descopăr), prefăcuții și ăia de știu totul despre unul și altul.

Un prieten când e om întrece și pe un frate

Homer

Prietenii mi i-am considerat mereu frații pe care nu i-am avut. Mă leagă prietenii vechi de peste 20 de ani, sunt puține dar frumoase, trainice, care ne aduc aminte cu drag, de timpurile petrecute împreună, amintiri balsam pentru suflet.

În încheiere, prietenii și oamenii vă spun că vin cu un motiv, să înveți sau să îi ai alături mereu. Poate ești trimis să schimbi destine prin simpla prezență, o simplă întâlnire îi poate face pe alții să își schimbe destinul. Așa cum mi s-a întamplat și mie.

Vă mulțumesc pentru că de 4 ani sunteți alături de mine. Am redeschis acest blog pentru toți cei care mă apreciați.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X