Sărbători Pascale în Lumină!

Astăzi distanța se măsoară în gânduri și îmbrățisări virtuale sau spirituale. După foarte mult timp ne este dat să înțelegem de ce trebuie să prețuim lucrurile care ni se păreau neînsemnate (prietenia, sănătatea, familia, credința, bunătatea), cât de importantă este libertatea, cât de norocoși eram că puteam călători, merge la cei dragi și îmbrățisa pe cine doream.

Odată cu Învierea Domnului îmi doresc să învie în noi simțul măsurii, al iubirii față de tot ceea ce ne înconjoară. Să ne dăm seama cât de importantă este o gură de oxigen pe care să o dăm Pământului. Să apreciem bogățiile spirituale, nu cele materiale, să învățăm să mulțumim pentru ceea ce ni se dă în fiecare zi.

Nu e decât o lecție din care avem multe de învățăt. Iar pentru lecția asta, cei din jurul nostru s-au sacrificat, pentru ca cei ce rămân să poată înțelege ce este libertatea, ce este mai important dintre avere și sănătate, dintre o gură de oxigen sau un teanc de bani pe masă. Astăzi și bogații și săracii trăiesc printr-un ventilator, același tip, cu nimic mai diferit unul față de altul, amândoi au nevoie de aer, va supraviețui cel mai puternic și cel mai credincios. Căci Dumnezeu este cel care îți poate reda o nouă viață, important e să înțelegi cum trebuie să o trăiești, unde ai greșit și ce trebuie să îndrepți. Să faci un pact cu Dumnezeu că vei fi atât schimbarea cât și cel care se schimbă.

O lună de zile de izolare socială, de distanțare, de detașare cotidiană și introspecție lăuntrică, timp mai mult pentru a sta de vorbă cu tine și să faci o retrospectivă a vieții, să înțelegi ceea ce ai greșit, ceea ce ai făcut bine, ceea ce ai de schimbat sau ceea ce ai de îmbunătățit. Indiferent de vârstă, că ai o vastă experiență sau că ai căpătat câteva experiențe, toate se pot îmbunătăți. Am realizat că putem trăi și fără a fi aranjați la stiliști, și fără a pleca undeva anume și că toate acestea ne sunt daruri pe care trebuie să le prețuim.

Afacerile sunt în cădere liberă, veniturile sunt mai mici, nimic nu înseamnă decât cumpătare. O pauză pentru cei ce munceau non-stop și a învăța să se organizeze și să-și acorde timp și pentru viață, o lecție despre a economisi și a-ți cumpăra doar ceea ce ai cu adevărat nevoie. O lecție despre nevoi și dorințe, despre ceea ce ești și ceea ce ar trebui să fii.

Vă doresc să vă bucurați de cei dragi, cei care vă sunt alături, de cei dragi de departe prin rețele sociale, dar aproape de sufletul vostru. Învierea Domnului să ne lumineze sufletele și să ne ofere răspunsurile la întrebările adunate în aceste zile, să ne ghideze mintea și sufletul spre a face bine, a dărui, a vedea dincolo de aparențe. Să fim mai sinceri cu noi înșine și să dăruim la rândul nostru LUMINA. Lumina din sufletele fiecăruia dintre noi care a găsit-o, să-i ajutăm pe ceilalți să înțeleagă importanța vieții pe Pământ.

Sărbători Pascale cu gândul și cu sufletul alături de cei dragi, dar și de cei care astăzi ne privesc de Sus, pentru că nu suntem decât lumină, aici și acolo Sus. HRISTOS A ÎNVIAT!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?