1 Mai neașteptat – Festivalul Internațional de Jocuri și Reconstituiri Istorice – DAPYX

0
Calatorii

În articolul anterior vă invitam și vă sugeram ce puteți face de 1 mai și unde anume ați putea petrece vacanța… iată că s-a dus și minivacanța, care nu mă așteptam să fie chiar așa.

O vacanță pe care nu voi uita prea curând și pe care aș repeta-o iar și iar.

Pentru mine vacanța de 1 mai a început cu participarea la o conferință de leadership, un am ascultat povești de succes ale unor tineri de vârstă apropiată. Seara am încheiat-o la Festivalul Berii Constanța, unde am fost alături de Trupa Haiduciii și Provincialii. Am vizitat puțin Constanța și am văzut ultimile pregătiri pentru zilele ce urmau să vină.

A doua zi am plecat la Festivalul Internațional de Jocuri și Reconstituiri Istorice DAPYX Medgidia. Un eveniment unic în România, de un impact extraordinar, reușind să atragă zeci de mii de oameni.

Am ajuns în cea de a doua seară, spun eu în seara potrivită, seara dedicată muzicii rock. I-am putut admira pe cei de la Pasărea Rock, Iris și Cargo, cei care au umplut jumătate din suprafața gazonului. Am avut onoarea și plăcerea să-l cunosc personal pe domnul primar Valentin Vrabie și să-l felicit pentru ceea ce a reușit să facă din Medgidia.

 

Merg de mulți ani în Medgidia, dar niciodată nu am văzut-o atât de animată, atât de curată și atât de frumoasă. M-am întâlnit și cu scriitorul Cristian Cealera, omul ce conturează și scoate la lumină poveștile mării negre. Mi-a povestit despre ceea ce se întâmplă la acest festival, puțin din istoria Medgidiei și am înțeles de ce DAPYX.

Vizitatorii au putut gusta din preparatele Masters of Flames, care au fost prezenți și au servit adevărate delicii culinare. Ne vpm întâlni cu ei, în weekend-ul 12- 14 mai 2017 la Festivalul Peștelui Durabil de la Hotel Victoria.

Am fost martorul unor adevărate scene de reconstituire istorică, o lecție vie ce a fost văzută de mulți copii cât și de oameni mari. Lupte între răsculați și romani, cavalerie, nimfe, tabere medievale, parcă m-am întors în timp preț de 2 zile.

A treia seară a fost cea dedicată muzicii populare. Artiști de renume au încins atmosfera, prinzându-ne în hore. Veta Biriș a fost cea care ne-a făcut să ne amintim cine suntem cu adevărat, pentru ce suntem pe acest pământ și pentru ce au luptat strămoșii și care sunt valorile morale ale românilor.

Ultima seară a fost una incendiară la propriu. Artiști de renume au urcat pe scena festivalului pentru a cânta și a încânta publicul prezent. Feli Donose, Smiley, Voltaj și Carlas Dreams au făcut o seară memorabilă. Un superb foc de artificii a luminat Medgidia, unul dintre cele mai frumoase.

Medgidia nu este un oraș turistic, dar poate atrage turiști prin evenimente de acest gen. Dacă prima ediție a fost așa, nu vreau să-mi imaginez cum va fi cea de a doua ediție și din ce am vorbit, va fi una și mai nemaipomenită.

Vă aștept în Medgidia la astfel de evenimente.

Galerie foto: AICI

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X