Cum a fost la Târgul de Turism al României, ediția XXXIX!

0
Impresii

Bună prieteni, știu că nu v-am mai scris de mult, dar astăzi după o perioadă de timp, vin să vă povestesc cum a fost la Târgul de Turism al României din perioada 16-19 februarie 2017.

Târgul a avut deschiderea oficială, joi 16 februarie la orele 11:00 în Pavilionul C3 în standul Ministerului Turismului. Au deschis oficial târgul Ministrul Turismului – Mircea Titus Dobre, alături de Președintele Camerei de Comerț a României – Mihai Daraban, Președintele ANAT – Alin Burcea și Președintele FPTR – Mohammad Murad.

https://www.facebook.com/ionutchiricaDLT/videos/270131743419039/

Am plecat la târg pentru a promova județul Tulcea. Am plecat singur, urmând ca mai apoi să văd ce voi face. Bineînțeles că am stat la stand-ul Asociației Litoral – Delta Dunării, pentru că sunt din Tulcea, pentru că acolo se promova Dobrogea Turistică.

În stand-ul asociației au participat  Vama Veche, Mamaia, Consiliul Județean Constanța, Primăria Cernavodă, Delta Dunării, Consiliul Județean Tulcea și Primăria Jurilovca.

Pentru prima dată la târgul de turism, Vama Veche a făcut un show pe cinste, devenind astfel vedeta stand-ului. Cocktail-urile, rapanele și muzica bună au mutat Vama în București, spiritul vamaiot fiind resimțit din plin de cei ce au trecut pe la stand. Felicitări domnului primar Daniel Georgescu pentru viziunea pe care o are privind promovarea Vămii în lume. Într-un timp foarte scurt de la numirea sa în funcție, implementând taxa de promovare și astfel Vama Veche declară competiție stațiunii Mamaia. Eu încă nu am ajuns în Vamă, dar am promis că anul acesta, voi ajunge cu siguranță. Vă invit și pe voi în Vama Veche!

https://www.facebook.com/tanase.madalina.50/videos/1419529544785386/

Show-urile Mamaia Style au continuat și anul acesta, dar sub o altă denumire, Fresh Mamaia Party! Astfel muzica latino a lui Lucian Colareza, trompeta lui Eugeniu Albu, saxofonul lui Basasteanu Cosmin, dansul fetelor, lecțiile de dans a lui Starlin Belén, demonstrația pe care a făcut-o vicecampioana națională la dans, Melisa alături de partenerul său, au încins atmosfera în stand, iar prezentatorul Costantin Claudiu antrenând lumea la dans și distracție… au mutat Mamaia în București.

https://www.facebook.com/ionutchiricaDLT/videos/271392346626312/

Județul Tulcea, Delta Dunării și Jurilovca au fost centrul de interes al vizitatorilor. Foarte mulți necunoscând Jurilovca, ne știind că această este o destinație turistică ce oferă multe. La fel de necunoscut a fost și județul Tulcea, până zilele trecute toți ne asociau cu Delta Dunării. Astfel au aflat că județul Tulcea oferă foarte multe atracții turistice și că deține comori ascunse ce trebuiesc descoperite. Jurilovca a oferit un spectacol de muzică rusească interpretată de artista Comunității Rușilor – Lipoveni din România – Georgiana Maria Chiriță.

https://www.facebook.com/ionutchiricaDLT/videos/271392346626312/

Delta Dunării a avut o cerere incredibilă anul acesta. Anul acesta Delta Dunării a fost reprezentată de Patronatul Hotelier din Delta Dunării. Aceasta a fost cea mai căutată destinație turistică din stand. Foarte mulți vizitatori vor vizita în acest an Delta Dunării. Iar treaba noastră a agenților de turism și a patronatului hotelier e să facem pachete cât mai atractive pentru ei. Și deja le-am gândit, deja știu ce voi face pentru turiștii noștri.

Standul Asociației Litoral – Delta Dunării a fost vedeta târgului de turism și a atras un număr foarte mare de vizitatori. Aceștia au putut gusta din cocktail-uri din Vama Veche, rapanele de la 2 Mai, preparatele tradiționale deltaice oferite de Jurilovca, baclavalele turcești oferite de TransEvren și Hotel Turquoise Venus și degusta din vinurile oferite de cele trei crame partenere în stand. Vinurile Moldovenești de la Chateau Vartely, Vinurile de Măcin și vinurile de Cernavodă.

Un spectacol de muzică și dans dobrogean, rusesc și armân,  au arătat că etniile din Dobrogea trăiesc în pace și armonie. Dobrogea fiind regiunea celor 18 etnii. Și astfel s-a creat un mozaic multicultural.

Stand-ul a avut parte și de oaspeți de seamă din turismul românesc. Deschiderea acestuia fiind făcută de către Ministrul Turismului – Mircea Titus Dobre, alături de secretarul de stat – Cristina Tărteață, președintele ANAT – Alin Burcea, Managerul Meshek Wings – Meidan Butnaru, Președintele Patronatului Hotelierilor din Delta Dunării – Daniel Ilușcă, Președintele ANPC – Paul Anghel și Primarul 2 Mai – Limanu – Daniel Georgescu alături de gazda Președintele Asociației Litoral – Delta Dunării – Corina Martin. Deschiderea a început cu prezentarea filmului de promovare a stațiunii Mamaia. Ministrul Turismului, fiind cel care a apăsat butonul de start al filmului.

https://www.facebook.com/ionutchiricaDLT/videos/270188756746671/

Printre oaspeții de seamă ne-am bucurat de prezența doamnei europarlamentar în comisia TRAN de la Bruxelles – Claudia Țapardel. Dânsa a fost încântată de modul de prezentare a stand-ului, vizitând fiecare desk și bineînțeles degustând din tot ceea ce oferă stand-ul. Am avut și o scurtă discuție în care am vorbit de județul Tulcea, dar asta într-o altă postare.

https://www.facebook.com/ionutchiricaDLT/videos/270929070005973/

Au fost patru zile de promovare a destinațiilor Dobrogene, patru zile de vorbit cu fiecare vizitator despre ceea ce oferă Dobrogea, patru zile de muncă, patru zile de stat câte 8-9 ore în picioare, patru zile de distracție și voie bună. Patru zile în care fiecare a dat tot ce a avut mai bun pentru a atrage tot mai mulți turiști.

Mulțumesc tuturor pentru că m-au primit alături de ei. Mulțumesc pentru că m-au lăsat să promovez voluntar turismul românesc și turismul dobrogean. Avem multe de învățat în ceea ce privește Managementul de Destinație a județului Tulcea. Avem mult de muncă pentru a face județul Tulcea, un brand turistic, separat de Delta Dunării. Dar asta nu înseamnă că nu vom promova și Delta Dunării.

Vă aștept în județul Tulcea și Delta Dunării, vă așteptăm în Dobrogea Turistică ( Cernavodă, Constanța, Eforie, Venus, Olimp, Jupiter, Vama Veche, Mamaia, Jurilovca, județul Tulcea și Delta Dunării). Vizitați Dobrogea!

Mai multe poze AICI

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X