De ce am ales turismul într-un timp atât de scurt…

0
Impresii

Pentru unii încă pare ceva de domeniul fantasticului de ce mă ocup eu de turism și de ce am ales acest domeniu. Întrebarea este simplă… pură pasiune descoperită în urmă cu puțin timp.  Mă gândesc să spun povestea, o poveste sinceră ce mi-a schimbat viața.

O melodie îți poate schimba viața…

Se întâmpla în Octombrie 2014, când am mers la un prieten într-un restaurant din Constanța. Pe pereții acelui restaurant erau afișate poze cu diverși artiști celebri din România. Șefa localului de origine basarabeancă, alături de mai marii artiști.

Când nu aveau eveniment sau seară de weekend, în restaurant se auzea un radio local, numit Radio Doina. Constănțenii îl cunosc destul de bine. I-am auzit vocea unui alt prieten care prezenta la radio. Din vorbă în vorbă aflu că al nostru prieten, mai și cântă (și o face bine). Seara, din curiozitate dau un search pe YouTube să ascult interpretarea acestuia.  Nu am să uit niciodată, melodia cântată de doi bărbați și o doamnă ”Sărut femeie mâna ta”. Am auzit vocea doamnei care mi-a plăcut și mi-a atras atenția. Următoarea melodie(pentru că era activată redarea automată) s-a numit ”Doar tu”. Melodie ce m-a încântat și care a fost pe repeat mult timp(de-mi înnebunisem toți prietenii în ultimul timp și vă spun că și acum o ascult de fiecare dată când am o stare mai neplăcută).

A doua zi, am întrebat cine este doamna, ușor mirați că nu știu, mi-au răspuns. Păi nu știam pentru că venisem din Tulcea. Nu am dat importanță, am zis ”what ever” și ascultam melodia.

Într-una din seri, noaptea târziu, ascultând melodia am dat un seach pe Google să aflu și eu cine este doamna. Am citit de toate, cred că am luat toate articolele la rând. Pot să spun că nu prea dau crezare presei, așa că am trecut peste orice articol ”picant” ce avea ca scop denigrarea. De la cele mai frumoase articole până la cele mai puțin plăcute. În fine… am lăsat-o baltă, nu era pentru mine acel ”cancan”.

Facebook-ul unește oameni…

Cum Facebook-ul este un instrument foarte bun de a vedea ce fac oamenii și să aflii câteva lucruri despre ei, am căutat profilul. Cum nu am avut curaj să dau cerere de prietenie, am dat un follow.

Am urmărit timp de 6 luni activitatea dânsei și am început să las comentarii de apreciere, pentru că am apreciat sincer tot ce făcea.  Pentru a nu lungi foarte tare, am să trec peste câteva evenimente și să ajung spre final.

Am participat la unul din evenimente organizate de dânsa. Ceea ce m-a fascinat a fost faptul că dimineața era în Londra unde a avut câteva întâlniri, spre seară se urca în avion, iar la orele 19 era pe scenă impecabilă, de zici că a stat toată ziua și a fost prezentă la eveniment. Atunci mi-am zis ”WOW, imposibil”.

Alt eveniment, de această dată unul istoric, m-a făcut să-i scriu un mesaj, defapt nu i l-am scris ci i-am făcut un clip de apreciere, mulțumire și recunoștință. Din urma unei emisiuni când se vorbea despre importanța promovării turismului, m-a făcut să conștientizez cât de important este acest domeniu și cât de important e ca fiecare cetățean să promoveze țara sa mai departe.

Ne-am cunoscut personal la ”Mamaia Romantică”, unde timid m-am dus să-mi întâlnesc omul pe care l-am urmărit atâta timp(idolul). Am făcut cunoștință și ne-am bucurat mai departe de spectacol. După acea întâlnire am decis să promovez și eu turismul, pe atunci doar la stadul de amator, ușor stângaci fără prea multe cunoștințe. A început ca o joacă.

În 2015 mi-am făcut blogul Delta Litoral Travel, nu știam decât structura ANAT și ALDD,  promovam comunicatele și acțiunile doamnei, deoarece nu știam nimic de turism, de aici plecând foarte multe confuzii ce încă le mai aud și acum, deși am stabilit clar ce și cum.

Cert e că după un an de zile de când am blogul, în care am participat la târguri de turism și diverse evenimente, am decis să îngheț Facultatea de Inginerie și să mă înscriu la Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor. Pentru a face performanță în acest domeniu. Am foarte multe de învățat, trebuie să mă educ prima dată pe mine și apoi să pot să dezvolt ceea ce vreau să fac.

Și acum blogul este în regim de voluntariat, nu trăiesc din blog ci o fac momentan din pasiune.

Dumnezeu îți trimite în viața ta oameni pentru a-ți schimba viața și a te ghida pe drumul de la care te-ai abătut.

Cred că nu e vorba doar despre această poveste… cred că am o obligație și o misiune lăsată de nanul meu(nașul de botez), aceea de a continua ceea ce a făcut el o viață. Toată viața și-a dedicat-o turismului, a fost managerul unui sat de vacanță din Delta Dunării, manager de hotel, ș.a. După plecarea sa la ceruri, am avut o forță și o dorință puternică de a mă dedica acestui domeniu. Nu cred în coincidențe…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X