Salutare și bine ați venit pe blogul meu.

Mă numesc Ionuț Chirică, am 29 de ani și sunt un tânăr antreprenor ce a decis să-și urmeze visurile. Dețin agenție de turism Johny Touring în centrul comercial Coral Plaza Mall, et.1, Tulcea, prin care îmi doresc să ofer servicii de calitate și suport clienților noștri. 

Pentru că pandemia ne-a pus piedici, am deschis și agenție de publicitate Creative Advertising, ce își așteaptă clienții cu servicii și consultanță.

Am fost student în cadrul Universității ”Ovidius” Constanța Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă când în anul 3 de facultate am decis că nu este ceea ce mă reprezintă și am hotărât să îngheț anul. 

Când am ales turismul?

La începutul anului 2015 mi-am descoperit pasiunea pentru turism. Atunci, am cunoscut un om care îşi lasă amprenta în acest domeniu. M-a fascinat întreaga sa activitate optimizatoare şi, astfel, am început să privesc turismul şi din altă calitate decât din cea de turist. În acelaşi an, am configurat start-up-ul primului meu blog de promovare turistică: Delta Litoral Travel. Site-ul avea ca scop promovarea Deltei Dunării și a Litoralului Românesc.  După un info trip, am redescoperit frumusețile României, în special pe cele ale Turismului Balnear, şi am conştientizat importanţa promovării acestui segment.

Când am descoperit evenimentele?

În cursul anului 2016, am fondat Tulcea Events – un site de promovare a evenimentelor de pe raza județului Tulcea, ce de anul acesta și-a mărit activitatea și aria de acoperire transformându-l în Cronica Tulceană. Am realizat importanţa de a informa cetățenii înainte ca lucrurile să se întâmple.

Când m-am implicat în viața publică?

 Tot în anul 2016 a luat ființă și grupul de pe facebook ”Tulcea Mea”. Acesta deține, în acest moment, peste 22.000 de membri și are un scop informativ. Cetăţenii își pot exprima opinia cu privire la ceea ce se petrece în cadrul județului Tulcea. Sugestiile și reclamațiile fac și ele parte din obiectivul grupului.

Ce ar trebui să știe lumea despre mine?

Îmi place să călătoresc şi îmi doresc să mă aflu mai des în ipostaza de turist. Călătorind descoperi lucruri noi, oameni noi, culturi noi. Sunt un iubitor de tradiții populare, dar și de muzică greceasă și armânească. Nu știu de unde vin toate aceste empatizări, dar le îndrăgesc.

Un alt hobby este fotografia. Îmi place să surprind lumea prin ochii obiectivului. Să imortalizez fiecare clipă. Din punctul meu de vedere, călătoria și fotografia sunt în strânsă armonie. De anul acesta voi lansa și propriu canal de YouTube unde voi începe vlogging-ul. Veți vedea unde mă plimb, la ce evenimente merg, câteva interviuri cu oameni celebrii. Va fi ceva nou și sunt convins că vă va plăcea.

Când am început activitatea voluntară?

În 2015 am colaborat cu o agenție de turism ce are ca scop turismul de incoming pe zona de Deltă. O altă activitate pe care am desfăşurat-o este cea de a redacta articole pentru publicaţia Revista ”Cuvinte…” – un cocktail inedit de artă, cultură şi stil urban în acelaşi spaţiu media. În acest moment deţin şi funcţia de Vicepreşedinte al Concursului Internaţional de Literatură Cuvinte…

Toate aceste acţiuni sunt realizate în sistem de voluntariat. Deşi este privit din diferite unghiuri, voluntariatul rămâne un sistem integral de dezvoltare şi conştientizare. Am debutat ca voluntar în Liga Studenților din Petroșani. După o perioadă mai lungă de timp, am decis să mă implic în altă organizație: Asociația Tomis Antidrog Constanța.

Prima mea acțiune de voluntariat în orașul natal a avut loc în iarna anului 2016. În luna decembrie, cu sprijinul partenerilor și sponsorilor, am reușit să realizez o campanie umanitară și un spectacol umanitar. Spectacolul a adus pe scena Teatrului Jean Bart 10 artiști consacraţi. Prin prisma acestor acţiuni, 130 de copii au primit cadouri de Crăciun.

WELCOME TO MY WORLD!

Vă aștept să descoperim împreună lumea și să discutăm despre tot ceea ce ne place!

Lasă-mi un mesaj

    Powered By EmbedPress

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    X