0
Calatorii

Iată că a venit momentul să plecăm împreună în vacanțe, așa că prima recomandare pe care vi-o fac este un Circuit de 8 zile în Cappadocia cu avionul pe 26 martie 2021.

Descoperim împreună frumoasa regiune a Turciei, una dintre cele mai colorate, datorită sutelor de baloane ce se înalță spre cerul albastru. O serie fascinanță de obiective turistice cuprinse în program, dar și alte excursii opționale.

Itinerariu circuit:

Ziua 1. BUCUREȘTI – ANTALYAIntalnire cu reprezentantul agentiei in aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pentru imbarcare pe zborul spre Antalya. Odata ajunsi pe aeroportul din Antalya, vom avea transfer spre hotel 5*. Cocktail de bun venit si cazare.

Ziua 2. ANTALYA – KONYA – CAPPADOCIA. Mic dejun. Plecare spre Konya, batrana capitala a Sultanatului Selgiucid si patria dervisilor rotitori, vizitam o bijuterie a artei islamice, Mausoleul lui Jalal al Din, cel mai mare poet mistic persan, cunoscut sub numele de Rumi sau Mevlana. Ne vom bucura de faimoasa tehnica de rotire ca forma de pomenire intr-o ceremonie denumita Sema. Continuam pe traseul vestitului “ Drum al Matasii”, spre Cappadocia, printr-o zona pitoreasca a Muntilor Taurus si a stepei anatoliene. Seara, cazare in zona Cappadocia la hotel de 5*. 

Ziua 3. GOREME – UCHISAR Mic dejun. Admiram muzeul in aer liber din Valea Goreme, vechiul complex monastic ce adaposteste incredibile biserici sapate in stanca, decorate cu fresce bizantine de o neasemuita frumusete. Urmeaza vizitarea “Castelului” Uchisar, gigantic “svaiter” de piatra, folosit ca refugiu de primii crestini, cu o superba panorama asupra Vaii Porumbeilor. Continuam, apoi, spre unul dintre impresionantele „orașe” labirintice subterane, cu biserici si case sapate in piatra. Seara, întoarcere la hotel în zona Cappadocia.

Ziua 4. CAPPADOCIAMic dejun. Continuam vizitele in Cappadocia, iar pentru astazi va propunem sa vizitam o crama, pentru a degusta vinuri locale. Spre dupa-amiaza, ajungem la un atelier de tesatorie. Vom putea sa admiram intregul proces prin care materialele precum matasea, bumbacul sau lana, ajung produs finit. Seara, întoarcere la hotel în zona Cappadocia.

Ziua 5. CAPPADOCIA – ANTALYA Mic dejun. Pornim spre Antalya, iar pe traseu avem posibilitatea sa vizitam impozantul caravanserai Selgiuc din Valea Konya, construit in sec. Xlll in onoarea sultanului Alaeddin Kayqubad. Seara, cazare in zona Antalya la hotel de 5*.

Ziua 6. ANTALYA – CASCADA KARPUZKALDIRANMic dejun. Tur de oras in Antalya, emblematicul oras de pe Riviera turceasca a Marii Mediterane. Vom vizita portul, centrul vechi si faimosul minaret – simbolul orașului, Yivli Minare. Timp liber pentru cumparaturi la un magazin de bijuterii, dar si la unul cu articole din piele. Continuam, apoi, cu impresionanta cascada Karpuzkaldiran. Seara, cazare in zona Antalya la hotel de 5*.

Ziua 7. ANTALYA – MANAVGATMic dejun. Timp liber, sau, optional excursie la Cascada Manavgat, cu pranz inclus dar si cu oprire la spectaculoasa plaja cu nisip fin. Spre seara, retur la hotelul din zona Antalya. 

Ziua 8. ANTALYA – BUCUREŞTIMic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul de retur spre Bucuresști.

Prețului circuitului pleacă de la 224 eur/persoană și include:

  • Zbor Bucuresti – Antalya si retur, BAGAJ de CALA inclus
  • Transport cu autocar
  • Cocktail de bun-venit
  • Ghid insotitor, vorbitor de limba romana
  • 7 cazari cu mic dejun in hoteluri 4-5* (standarde locale)
  • Deplasare pentru vizite la: Antalya, Konya, Cappadocia, Goreme, Uchisar

Servicii opționale:

  • Asigurare medicala + storno
  • Pachetul Cina & Cultura (7 cine, toate taxele de intrare la obiectivele din program, ghizi locali) = 99 euro/pers (se poate achita din agentie)
  • Zborul cu balonul in Cappadocia (se rezerva la fata locului, in functie de conditiile meteo) = aprox 135 euro/pers.
  • Jeep Safari Cappadocia (se rezerva la fata locului) = aprox. 50 euro/pers

Excursii opționale(în afara celor din program):

• Ortahisar – Orasul Scufundat (masa de pranz inclusa) – 45€/pers.
• Castelul Alanya – Pestera Dim (masa de pranz inclusa) – 45€/pers.
• Seara Turceasca – 35€/pers.
• Pachet 3 mese de pranz – 35€/pers.
• Sema (dansul dervisilor rotitori) – 20€/pers.

IN CAZUL IN CARE SE ACHIZIONEAZA TOATE EXCURSIILE OPTIONALE, PACHETUL COSTA 140 EURO/PERS

Pentru a pleca în Turcia aveți nevoie de test PCR negativ. Sperăm ca până la plecare cei vaccinați să nu mai fie nevoiți de a prezenta testul.

Dacă te încântă acest circuit, sună-ne la 0752 062 042(WhatApp), scrie-ne pe rezervari@johnytouring.ro sau intră pe www.johnytouring.ro

Orice alte informații le vei primi de la mine! Hai să evadăm din rutina zilnică și să ne bucurăm puțin de o vacanță plină de frumos și cunoștințe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X