România are nevoie de educație!

0
Impresii

Când citești titlul s-ar putea să-ți pară cam de sus, ușor arogant și poate prea direct, dar ai să descoperi mai târziu, dacă citești, că nu e deloc așa.

6 DECEMBRIE 2020 mă aflam în secția de votare unde am fost repartizat ca operator calculator și am fost primul care a și votat. Votul meu, indiferent ce păreri aveți, a fost acordat lui Michael Gudu și George Șișcu și lui Alexandru Iordan. Da, am zis nume, pentru că eu am trimis în parlament niște oameni care să mă reprezinte în Parlament, nu am trimis un partid. De asta avem nevoie de educație! Mulți votăm partidul, ”îl urăsc pe Orban, lasă că îl votez pe Simion că de el îmi place, e pro libertate, ne vrea fără botniță, e patriot, etc”… toate aberațiile ăstea… Nu dragilor, voi votați reprezentanții partidelor pentru a-i trimite în PARLAMENT!

Mulți dintre voi cred că nici nu știți cine au fost oamenii propuși pentru a reprezenta Tulcea sau orice alt județ în parlament. Cu siguranță ați votat ca majoritatea partidul, doar că în partidul ăla sunt niște oameni și în funcție de capacitatea fiecăruia poate sau nu poate să ia cuvântul în plen. Vezi celebrul caz de deputat de Constanța cu 6 minute în 4 ani și cazul sector 2 care de astăzi e deputat de Tulcea…

În parlament avem nevoie de oameni pregătiți, pe bune, care au atât experiență cât și expertiză pentru a face propuneri legislative, a veni cu proiecte și evident a face legi pentru țară, pentru noi!

Puțini dintre voi știți cine e actualul senator de Tulcea :))…. scuze dar nu pot să mă abțin… Este șef de șantier, cu facultatea făcută la Spiru Haret, dându-se economist, cei drept finalizată la 40 de ani. Puțini știu că domnul Vicol e puțin cu probleme penale într-un dosar care a fost clasat pe motiv că a plătit despăgubirea și reclamantul și-a retras plângerea. Cum e cu USR fără penali în funcții publice?! Nici asta n-ați știut, și evident nici cine e senatorul, ați votat PARTIDUL! La fel cum deputatul fără o experiență în ceva anume a ajuns deputat. Noi ne-am întrebat în ce comisie va intra că experiență din cv ul său nu reiese, no offence, dar e realitatea… Nimeni nu a văzut propuneri privind programul de guvernare propus de ei, nu de colegii de la USR centru, pentru că impozitul pe salariu și toate acele propuneri care au ieșit în campanie, nu le aparțin celor 2. Dar le urăm succes, 4 ani cu ăștia defilăm :)). Bun, răi, să fie sănătoși și poate le dă Dumnezeu și înțelepciune. Cert e că noi le vom cere raportul de activitate lunar!

Dar să revenim la titlu, România are nevoie de educație! Educație civică, de a ne cunoaște drepturile, dar și obligațiile. Știu că aceste alegeri au avut un vot de blam pentru întreaga clasă politică, dar fraților, cine e senatorul hAUR și propunerea de deputut?! A da, doamna e aia care de la atâta pricepere mi-a făcut mie o poliță de asigurare care nu mi-a acoperit ce i-am cerut, nici măcar nu a știut să completeze corect documentele de întocmire a poliței de asigurare, așa sfaturi a dat colegilor, sau din răutate și frustrare…. Allianz a pierdut clienți din cauza doamnei, mă rog nu contează, probabil era ocupată cu hAURul și a uitat să aibă grijă de clienți, care erau și persoane juridice…. ce să-i faci… Era cât pe aci ca doamna să ajungă deputat… Să fie sănătoasă, mie îmi place platina e mai valoroasă, hAURul e pentru, fer vechi!

Prezența de la vot a fost una tragică, dar când am început să asist la numărarea voturilor și auzeam hAUR, mi se făcea tot mai rău…. Chiar atât de neștiutori să fim să votăm un asemenea partid extremist?! Sau ne place circul care îl face duduia avocată care ce să vezi atât de dezinteresată urla alături de Floricica Dansatoarea că o ajuns săraca senatoare, (greșeală de exprimare voită). Atât de militantă și atât de slujitoare credinței și libertății de trai, adică fără ”botniță”, de numa numa… Mâine poimâine, tot așa total dezinteresată va urla și în PLEN, că cică ei stau în opoziție, nu vor la guvernare, adică stau și urlă doar că nu gratis ci pe banii românilor, una 10.000 lei pe cap de deputut și senator… 47 la număr cică ar fi…. Duduia se vrea președintă! Păi cred că e tot ce ne lipsea în țara asta…

Imediat după alegeri o prietenă întreba, care ar fi cel mai potrivit imn pentru România. Evident cum ”Deșteaptă-te române” e învechit și neactualizat la vremile noastre, ”Educă-te române” mi se pare mult mai actual.

Știu că mulți vă uitați la celebrul serial ”Las Fierbinți” doar pentru a vă amuza, ceea ce e trist, că nu e nimic amuzant să vezi realitatea transpusă a inteligenței majorității românilor într-un serial bine realizat, în care niște actori extrem de bine pregătiți se ”chinuiește” să joace un rol al prostului, al hoțului, al bețivului, al femeii de moravuri ușoare, al realității administrative sau al polițistului local cu câțiva neuroni…. Din păcate astfel de personaje sunt zilnic în viața reală printre noi, ele există, nu sunt inventate, și sunt tot acolo pe funcții în care n-au ce căuta… Am urmărit pe social media acele clipuri cu mesajele lui Celentano sau al duduii ălea în care vorbea despre proști… EPICE! Mulți doar au râs, pentru că esența mesajului au înțeles-o puțini….

România are nevoie de educație civică și politică. Dacă nu vom învăța ce înseamnă politica, ce votăm și care ne sunt drepturile și obligațiile…. e degeaba… Și mai trist e că nu există interes!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X