Trăim într-o țară coruptă sau suntem incompetenți?

0
Impresii

MATERNITATEA GIULEȘTI – 16 AUGUST 2010 – 6 NOU NĂSCUȚI DECEDAȚI

Sentința 6 luni cu suspendare – manager spital, 1 an cu suspendare – electrician, si 4 ani de închisoare – asistenta. Despăgubiri: 400.000 lei amendă, 4.2 milioane euro despăgubiri victime.

RESTAURANT BEIRUT CONSTANȚA – 5 APRILIE 2014 – 3 FETE DECEDATE

Sentința 8 ani de închisoare pentru patronul restaurantului, după 5 ani de anchetă. Totul pentru că am dat doar o amendă de 1000 de lei pentru lipsa autorizației de construcție… din partea Primăriei Constanța

COLECTIV – 30.10.2015 – 65 DE MORȚI ȘI SUTE DE PERSOANE MUTILATE PE VIAȚĂ

Sentință… nu avem un inculpat nici după 5 ani… doar condamnări ce nu au primit o sentință definitivă. Despăgubiri: 42 milioane de euro.

ATI A SPITALULUI JUDEȚEAN PIATRA NEAMȚ – 14.11.2020 – 10 MORȚI ȘI 7 ÎN STARE GRAVĂ

E o radiografie sumbră a României în care trăim… A României în care incompetența, prostia, corupția…UCID.

Banul ne-a cumpărat pe fiecare, doctrinele politice sunt duse la nivelul de război, manipularea se face în masă. Fiecare partid politic din România luptă pentru interesele personale. PSD să-și scape hoții și corupții, PNL să-și scape hoții și să-și mușamalizeze dosarele, USR să își numească doar câțiva membri de partid în funcții cheie, iar ăștia sunt doar oamenii lui Barna-Ghinea. M-am uitat pe lista de deputați și senatori propuși pe primele poziții pentru a candida la alegerile parlamentare și mă întreb cu cine să votez?! Mă apucă râsul când citesc cv-urile unora sau văd declarațiile de presă ale altora….

Dar nu doar politicul e vinovat, ci noi ca nație, că îi votăm. Simpatizanți ai partidelor politice, ieșim și votăm oamenii partidului pentru că, zicem noi, domnule dacă sunt din aceeași tabară au aceeași viziune și același caracter. Ei bine, zic pas. NU, nu toți membri de partid sunt la fel, nu toți trebuie votați, dar e vina lor că își lasă lichelele să ajungă pe cele mai înalte funcții. Doar am văzut femei de moravuri ușoare, tractoriști, mecanici, și alte categorii sociale care fac legile acestei țări. Am tot respectul pentru fiecare muncă în parte, pentru omul care muncește. Dar hai să ne vedem totuși fiecare capacitatea…

Românul nu a înțeles care îi sunt atribuțiunile și ce ar trebui să facă din poziția în care se află, și aici mă voi referi la angajatul statului. De multe ori prin posturi numite, și nu printr-un concurs, doamna/domnul se așează pe un scaun călduț și își exercită meseria… nu uită în schimb că e în România și știe că atențiile sunt la mare căutare… era cu o pungă de cafea, o ciocolată, a crescut la 100-200 de euro și a ajuns pentru lucruri extrem de importante la 3000 de lei și chiar procente în cazul prestărilor de servicii. Și tot românul a învățat să-și rezolve așa problemele, pentru că ”așa sunt vremurile”. Și dacă tot nu au existat plângeri, nici legile nu s-au schimbat, nici termenele de răspuns pentru solicitări, nici măcar modul de depunere a solicitărilor. Și am stagnat.

În era tehnologiei digitale și a semnăturii electronice, dosarele se depun online cu șină la etajul 2, văzusem într-o instituție. Și uite așa ajungem să ne furăm singuri căciula.

Cred că fiecare cetățean trebuie și are datoria de a-și exercita meseria cu conștiinciozitate, responsabilitate și corect. Altfel putem avea pe conștiință, dacă o avem, viața altor oameni. Și cred că ar trebui să umblăm și pe la salarii, să nu existe o așa mare discrepanță între un angajat la stat și unul la privat, între cel cu studii superioare și cel cu studii inferioare și calificat. Evident sunt prea mulți bogați și foarte mulți săraci, iar această ruptură socială a păturii de mijloc își spune cuvântul într-o conduită morală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X