Tulcea – diversitatea unui paradis nedescoperit

Pentru mulți dintre noi, când spunem Tulcea, spunem Delta Dunării. Din punctul meu de vedere acest lucru este eronat. Tulcea nu înseamnă doar Delta Dunării, Tulcea e un mixt de munte, mare, Dunăre și Deltă.

Județul Tulcea are o suprafață de  8.499 km pătrați și o populație de 201.462 locuitori. Acesta are în componența sa 4 orașe și 46 de comune, ce adăpostesc un mozaic multietnic.

De-a lungul timpului, Dobrogea a fost cotropită de mai multe popoare, fapt ce a dus la crearea acestei diversități etnice. De ani buni aceste etnii trăiesc în pace și armonie. Județul Tulcea a mai fost numit și județul celor 17 etnii.  Cele mai populare etnii sunt: românii, armâni, armenii, grecii, rușii, lipovenii, evreii, turcii, ucrainenii, bulgarii și germanii.

Această diversitate etnică a făcut ca județul nostru să aibă o varietate de obiective turistice. Județul Tulcea se bucură în acest timp de un număr vast de cetăți istorice, imprăștiate peste tot. Religia își pune și ea accentul în această zonă și ne oferă o varietate de lăcașe de cult.

Așa cum spuneam la început, Dumnezeu a binecuvântat acest tărâm cu relief geografic la fel de diversificat. Mixtul dintre munte(cei mai vechi munți din Europa), mare( Marea Neagră la Sulina, Sf. Gheorghe și Gura Portiței), Dunărea(fluviul ce se varsă în mare) și superba Deltă(paradisul Europei),  oferă o diversitate chiar și în petrecerea timpului liber.

Cum despre Delta Dunării vom vorbi puțin mai târziu, voi începe să detaliez fiecare zonă. Fiți pregătiți pentru următorul articol.

Lasă un răspuns