Weekend minunat alături de Bibi Touring în Delta Dunării

0
Calatorii

Weekend-ul trecut l-am petrecut la Sulina alături de 40 de agenți de turism, ce au venit să promoveze Delta Dunării și Sulina.

Photo credit: Istvan Sebestyen

Un info break pentru agenții de turism din România, oferit de cel mai mare touroperator de destinații românești din România – Bibi Touring, a adus în Delta Dunării 40 de agenți de turism pentru a promova Delta Dunării și spațiile de cazare pe care aceasta le oferă.

De data aceasta ne-am oprit la Sulina, singurul oraș din Delta Dunării, cu un potențial turistic ce încă nu este exploatat la capacitate maximă. Am întâlnit un oraș micuț, dar încărcat de multă istorie. Am vizitat Palatul Comisiei Europene a Dunării, Casa Memorială Jean Bart, Catedrala Sf. Nicolae și Alexandru, Cimitirul Comisiei Europene – unic în Europa, Muzeul Farului.

La Sulina e locul unde ai parte de Dunăre și mare. Plaja din Sulina vara fiind destinația perfectă pentru iubitorii de nudism. Tot pe această plajă se află cel mai fin nisip. La intrarea pe plajă vom întâlni un Beach Bar, ce seara se transformă în discotecă. Am făcut o plimbare până la Farul Vechi acolo unde s-au filmat secvențele din ”Toate pânzele sus” și bineînțeles la Gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră, locul cel mai vizitat de turiștii care ajung în Delta Dunării.

Am fost cazați la Complex Class, cu oameni calzi și primitori. În interiorul complexului vom întâlni o vilă cu 7 camere și mai multe căsuțe, un restaurant – terasă, o piscină pentru cei mici, dar și pentru cei mari și un spațiu de joacă pentru copii. Mâncarea a fost delicioasă fiind 90% din pește. Am gustat din preparatele tradiționale deltaice și ne-am bucurat papile gustative.

În cele 2 zile petrecute am vizitat alte 5 pensiuni pe care le-am considerat de interes pentru agenții de turism.  Am început de dimineață la Pensiunea Casa Sibiană, unde am descoperit că ardealul se îmbină cu dobrogea în meniul restaurantului.

Am continuat cu Pensiunea Coral, o pensiune frumos amenajată, primitoare, care își așteaptă turiștii. Pensiunea Perla a fost cea care ne-a atras umpic atenția. Și ea situată pe faleză, dar cu camere foarte spațioase cu vedere la Dunăre, mare parte din ele, iar apartamentul îți permitea direct din pat să observi Dunărea. În restaurantul de la parter veți găsi un meniu diversificat, dar cu preparate gustoase.

În info-ul nostru am vizitat și un hotel plutitor. Prietenii noștri de la Carpatia Tour ne-au primit la ei. Un hotel plutitor de 3*, cu camere mari și un apartament, cu o capacitate de 22 de locuri și cu o bucătărie absolut delicioasă, vă așteaptă la Sulina.

Am mers mai departe și am ajuns la Pensiunea Pluto. O pensiune de 3*, cu camere mari, spațioase, cu personal amabil și primitor, cu o terasă frumos amenajată în curtea interioară.

Am făcut o oprire și la Crișan, la singurul Hotel Boutique de 5 margarete din zonă. Un resort construit în 2014, format din 2 pensiuni de 5 margarete fiecare, Delta Boutique și Carmen Silva, totalizează 18 camere și 2 apartamente.  Resortul dispune de recepție & lounge, restaurant, piscină pentru adulți și piscină pentru copii, bar la piscină, zonă de relaxare cu saună și jacuzzi, tenis de masă și biliard. Un loc care ne-a surprins, ne-a captivat și la care dorim să ne întoarcem.

Ultima oprire a fost Tulcea, locul de unde am plecat, acolo ne-am și întors. Mi-am condus oaspeții la autocar și le-am urat drum bun și să se întoarcă cu turiști!

Declarație Adrian Voican – Manager General Bibi Touring: ”A fost al cincilea eveniment din acest an de promovare B2B a turismului românesc după Felix și Călimănești Căciulata, după București, după Balvanyos și Tușnad, acum am fost în Delta Dunării. Un program foarte dorit! Am avut 200 de înscrieri și doar 50 de locuri. Toată lumea a fost foarte încântată de experiență. Ne gândim să revenim și în toamnă cu un nou program de Delta Dunării.”

Declarație Mădălina Horsa – Best Holidays: ”Trei zile de vis în cea mai frumoasă zonă din țară, în care am vizitat pensiuni și hoteluri de la 3 la 5 stele, unele tradiționale, altele moderne, dar toate cu gazde primitoare. Ne-a surprins plăcut să constatăm că majoritatea erau ocupate în proporție de 50-100%, că vin turiști din toată lumea, nu doar din țară, să vadă minunățiile Deltei. Trei zile cu oameni profesioniști care ne-au împărtășit din cunoștințele lor despre fauna și flora Deltei, proiectele pentru dezvoltarea zonei, modalități de a atrage turiști și nu în ultimul rând despre importanța protejării acestei zone unice în lume. Ne-am intors mai bogați nu doar în cunoștințe ci și sufletește, ne-am făcut prieteni și colaboratori noi, ne-am relaxat și ne-am reîndrăgostit de România noastră frumoasă.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X